Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Írások, történetek

    

írások, történetek

Dunai János egyszerre érzékeny és nagyon precíz ember. Alapszakmáit tekintve szőlész-borász szakmérnök, eredetileg villamosmérnök és zenész, egyébként hangmérnök, de ilyen képzés az ő idejében nem volt Magyarországon. A borászat számára az A'Capella név (ami eredetileg hangszeres kíséret nélküli kórusművet jelent) utal a borász múltjára, illetve az Ábrahámhegy településkép részéhez szervesen tartozó kápolnákra, de szimbolizálja a borkészítés kézműves jellegét is, és egyben kifejezi ambíciójukat, hogy kimagasló minőségű borokat készítő borműhelyt teremtsenek.

 

Dunai János

 

„Zenei és televíziós stúdiókban dolgozva, az ezredforduló környékén fogalmazódott meg bennem először a kétely, hogy vajon akarok-e teljes mértékben alkalmazkodni a leginkább anyagi érdekek mozgatta minőségi megalkuvásokhoz. Ez irányította aztán az érdeklődésemet más, igazabb értékközvetítő, értékteremtő közeg felkutatása felé” – emlékezik a fordulatra a borász.

Az Ábrahámhegy talaja és klímája értő kezekben jó savgerincet, markáns, férfias borokat ad. Dunai János kiválóan hangszereli az adottságokat. Kedveli a kishordós érlelést, de ha kell, a tartályokat is bevonja a borkészítésbe. Fő fajtái a olaszrizling, rajnai rizling, majd a zeus és a pinot blanc, de karakteres rozét és kékfrankosból hosszan érlelt vörösbort is készít.

A birtok a 2011-es indulás óta mindössze másfél hektár. Nem a hangerőn múlik az összhangzat

Forrás elitbor.hu