Falusi disznóvágás, disznóölés, disznótor Monoron

Falusi disznóvágás részben egy a régi időket felelevenítő közösségi élmény és egyben kora reggeltől késő délutánig tartó kemény munka mindazoknak, akik részesei akarnak lenni ennek a hagyományokkal rendelkező eseménynek.  De mégis a disznóvágást követő disznótor egy igazi gasztronómiai élményt adó hagyomány, ahol az együtt töltött idő, a közösen elvégzett munka utáni közös étkezés közösségformáló erővel bír.

A disznóölést követő disznótor során az asztalra tett frissen készült disznótoros ételek és a hozzá kínált jó borok biztosítják a mértékadó hangulatot. A tor nálunk hagyományosan orjalevessel kezdődik, majd sült kolbásszal , májas és véres hurkával, pecsenyehússal, igény esetén toros káposztával folytatódik. Ehhez még kívánság szerinti desszert társul, jellemzően hájas tészta házi szilvalekvárral töltve.

Hagyományos falusi disznóvágás, disznótor a KultPincében

Disznóvágás, disznóölés, disznótor Monoron

Falusi disznóvágás és disznótor Budapest közelében
Falusi disznóvágás, disznótor Pest megyében Monoron

Csapatépítő hagyományos, falusi disznóvágásaink példaként: Falusi disznóvágás disznóölő András napján, Szombati disznóvágás és disznótor, Disznóvágás, disznótor és malacsütés, Disznóvágás az őszi napsütésben, Disznóvágás koronája a disznótor, Disznóvágás Budapest közelében, Monoron, Így indult a disznóvágási szezon

Rendezés:

Falusi disznóvágás, disznóölés, disznótor Monoron

Kérje ajánlatunkat!

Falusi disznóvágás, disznóölés a baráti társaságok kedvelt programja. Kérje ajánlatunkat!

Ha kollégáival vagy barátaival szeretne részt venni egy vidéki autentikus hagyományőrző disznóvágáson, vagy csak egy igazi, házi készítésű disznótoros lakomára, akár pincetúrával összekötött borkóstolóra vágyik, látogasson el hozzánk a Pest megyei Monorra! A Monori Pincefalu és a KultPince egy kiváló és ideális helyszín a disznóvágásra, csapatépítésre! A program minimum 15 részvételével, zártkörűen működik!

Téli időszakban, ma már nem feltétlen András napi kezdéssel, a baráti társaságok kedvelt programja a hagyományőrző falusi disznóölés, amely különleges csapatépítő program is lehet, ahol együtt dolgozhat az egész csapat, ízesítheti a kolbászhúst, töltheti majd kóstolhatja meg a saját készítésű a hurkát és kolbászt és élvezheti a házias disznótoros ételeinket! Mindezt megteheti az igazi vidéki hangulatot árasztó, Strázsahegy Kövidinka során lévő KultPincében!

Kívánságlistára teszem

Velős pirítós készítése dsznóvágáskor

Információ

Kezdjük úgy hogy pucoljuk meg a rendelkezésre álló sertésvelő mennyiségéhez igazodó vöröshagymát, úgy kalkulálhatunk, hogy 30 dkg velő kb. 15 dkg hagyma. Vágjuk apróra a hagymát, majd egy kevés zsíron, közepes lángon pároljuk meg. Közben pirítsuk meg a szükséges számú kenyérszeletet, felmérve a várható érdeklődést a nem mindennapi falatokhoz.

Kívánságlistára teszem
0 Ft

Disznótoros ételek, a májas hurka készítése, recept

Információ

Májas hurka készítés lépései

Vidéki és egy kissé idősebb embereknek közvetlen gyerekkori élményként megtapasztalt esemény a falusi disznóvágás, az azzal való foglalatosság. Még emlékeinkben él, hogy nem mindenkire lehetett rábízni a május hurka készítéséhez szükséges rizs abalében történő főzését, mivel fontos, hogy rizs pörgős, és ne mászkos legyen. A rizs állaga természetesen mindig viccelődés tárgya is volt, ugratva a főzőmestert,

 

Disznóvágás, az abálás lezdete, disznótor, disznótoros ételek, abálás, pincefalu, KultPince Disznóvágás, abálás, disznótor, disznótoros ételek, pincefalu, KultPince

Kívánságlistára teszem
0 Ft

Disznótoros ételek, a véres hurka készítése, recept

Információ

Mondhatjuk, hogy a véres hurka elmaradhatatlan fogása a falusi disznótoroknak. Azonban az is igaz erre a disznótoros ételre, hogy „ahány ház annyi szokás”, így aztán létezik zsemlés, rizses, kapros véres hurka és  természetesen mindez eltérő fűszerezettséggel.

Kívánságlistára teszem
0 Ft

Disznótoros ételek, toros töltött káposzta, recept

Információ

Disznótoros vacsora szinte elképzelhetetlen töltött káposzta nélkül, mint más disznótoros étel, így a töltött káposzta is sokféleképpen készíthető, de azért van néhány fontos egyezőség is. Alapvető igazság, hogy a legfinomabb töltött káposzta disznóvágás során készíthető, amikor friss a hús és ez ad igazi intenzív ízt a toros káposztának.

Kívánságlistára teszem
0 Ft

Disznotoros resztelt máj reggelire, recept

Információ

Disznóvágáskor a resztelt máj reggelire, egy igazi ínyenc étel.

Általában otthon viszonylag ritkán kerül az asztalra resztelt sertésmáj, viszont a disznóvágás idején a reggeli iszogatást követően, a forralt bor hatására mindenkinek igencsak ehetnékje lesz. Amúgy egy ilyen esemény során némi időbe kerül, amíg a máj előkerül a disznóból és csak ekkor indulhat a resztelt resztelt máj készítése. Igaz, hogy a resztelt máj gyorsan elkészíthető ételnek számít, de amire elkészül, már igen csak finom falatokra éhes a nép. Így készítjük mi disznóvágás során, külön nem rendelhető!

 

Resztelt máj reggelire a KultPincében, recept, disznóölés, disznóvágás, disznótor, falusi disznóvágás

Kívánságlistára teszem
0 Ft