Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Rendezvény Hírek

2018. december 5-én 12 órakor, sajtótájékoztató keretében kihirdették a Magyar Bor Akadémia által gondozott 

„Év Bortermelője Magyarországon 2018

cím nyertesét. A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért, a borszakmáért tett erőfeszítéseiért adományozható. Ez tehát a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés.

Az év bortermelője Magyarországon 2018

Decemberi KultMozi Hidegkuti Tibor boraival

Hidegkuti Tibor a monorierdei KerBor Kft borásza, de saját neve alatt is készít bort. Az idei utolsó KultMozi vetítésünkön Szurok mester harapnivalója mellé Tibor borait ajánljuk. Örömünkre szolgál, hogy a Lukácsy pince, a Megyeri-Hanti pince borait követően decemberben egy újabb monori borász borait kóstolhatjuk.

Idei utolsó MoziKlub vetítésünkön a 90-es évek legjobb magyar filmjei kerülnek terítékre. A szavazás folyamatban van és várjuk, hogy a döntés megszülessen!

Hidegkuti Tibor borai a KultPincében

Manapság egyre többet hallunk a klímaváltozás okozta problémákról. Egy predektív kutatás szerint sajnos ez 2050-re globálisan kihatással lesz a szőlő- és borágazatára is.

Klímatérkép, klímaváltozás hatása a szőlőtermesztésre és a borokra

A fent említett kimutatás elemezte, hogy melyik régió lesz alkalmas a hőmérséklet emelkedése, és a szárazság ellenére is bortermelésre. Meglepő adatok születtek, sőt, mondhatjuk ijesztőnek is, ha csak az európai viszonylatot tekintjük meg ezen a térképen.

Sikeres volt a Monor Környéki Strázsa Borrend által szervezett Márton-napi Újbor Ünnep, egyrészt a résztvevő pincészetek újborainak, másrészt pedig a lelkes borkóstoló közönségnek köszönhetően. Az ünnepi hangulathoz hozzájárult az is, hogy a Monori Vigadó Kulturális és Civil Központ díszterme első alkalommal szolgált helyszínéül az újbor ünnepnek. A zenei aláfestés terén is változás történt, mivel a Bor-Óka zenekar akusztikus hangszereivel és énekkel szolgáltatta az autentikus népzenét. Ahogy a Márton-nap beharangozása során előre jelezve volt az újbor ünnepen bemutatkozott az első "Monor" eredetmegjelölésű közösségi bor, amelyet a vendégek örömmel és elismeréssel kóstoltak. Mivel a KultPince is részese a közösségi bor létrejöttének, így vendégeink rövidesen kóstolhatják az első Monor OEM fehér küvé borát, ezen túl ami a legfontosabb, hogy a marketing és az értékesítés is közösen fog történni. Az előállításra kerülő palack mennyiség már alkalmas lesz arra, hogy a Monor OEM bor bemutatkozhasson a magyar piacon.

 

KultPince a Márton-napi Újbor Ünnpen

A szavazás alapján kiválasztott autizmus témájú, 2006-ban bemutatott kanadai-brit romantikus filmdráma igazán nagyszerű választás volt. A filmvetítés előtt Megyeri Timi nagyszerű bevezető előadása segített megismerni és megérteni az autizmus lényegét. A filmklubhoz elmaradhatatlanul hozzátartozó vacsorával Szurok mester ismét remekelt, a vacsora ideje alatt Megyeri Panni rajzait láthattuk a vetítővásznon.

KultMozi, Megyeri Timi és Panna

Mozi a pincefaluban

Novemberi MoziKlub az autizmussal foglalkozó, szavazással kiválasztott érzékenyítő filmet vetítjük klubestünkön. A filmvetítést megelőzően Megyeri Panni rajzait tekintheti meg közönségünk. Csatlakozz a MoziKlub közönségéhez november. 8-i nem mindennapi eseményünkön.


Autizmus, Megyeri Panni

Maksa Zoltán interaktív humorklubjának

októberi vendége Galla Miklós volt, akit egy ország ismert meg a Holló Színház és a L'art Pour L'art Társulat műsorain keresztül.

Maksaméta, vendég Galla Miklós

Három csapat, három eltérő útvonalon szabadtéri csapatépítő CámBORgó  játékot játszott a Monori Pincefalu területén. A játék ismertetését követően a csapatok kézhez kapták a játék vezérléséhez szüksége leolvasó készüléket, a megoldandó feladatokat tartalmazó borítékokat és egy térképet, amely a tájékozódásban nyújtott segítséget. Mindhárom csapat sikeresen megoldotta a feladatot, így a számjegykódos lakatok kinyíltak és a meglepetés ajándékok gazdára találhattak.

 

Csapatépítés, szabadtéri csapatépítő csámborgás

Azt gondoljuk, hogy sikeres volt az első Monori Pincebörze. Szép számmal jelentek meg a börzén pincetulajdonosok, akik eladni szeretnék pincéjüket és vevőjelöltek akik kinyilvánították vásárlási szándékukat. Köszönettel tartozunk Dr. Zsombok László polgármesternek, aki támogatásáról biztosította a pincetulajdonosok közösségét, miszerint az Önkormányzat nem támogatja, nem helyesli a pincék lakhatási célú értékesítését és használatát.
 
Monori Pincebörze, eladó pincék