Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Rendezvény Hírek

Mint ahogy már előző cikkünkben is jeleztük, ebben az évben a KultPince a Kugel pincében várja a borfesztiválra látogató vendégeket. A borfesztivál térképén a pince a 11. pozícióval jelölt és a Kadarka sor végén található.

 

KultPince a Kugel pincében a Kadarka soron

 

Tavaszi Pincebörze! 

 
Pincét szeretnél, esetleg eladnád? Mi segítünk! Várunk minden kedves érdeklődőt 2019. május 26-án 10 órakor, a KultPincében!
 
Pincebörze a KultPincében, Monor pincefalu
 
Tavaszi pincebörze és az azóta eltelt idő az eladó pincék, szőlők tekintetében sikeresnek mondható, mivel 7 pince került új gondos gazda kezébe, akik a pincét és az esetlegesen hozzátartozó területet, szőlőt eredeti funkciójuknak megfelelően fogják használni és gondozni.

Nagy örömünkre a 2018-as évjáratú kékfrankos rozé borunk a XXV. Városi és Térségi Borversenyen a zsűri I. díját, és a közönség III. díját nyerte. Köszönjük borászunknak, Lukácsy Zoltánnak a nagyszerű eredményt!

KultPince 2018-as kékfrankos rozé zsűri I. díj

Közeleg a nyár és a KultPincében pergola épül, Úgy gondoljuk, hogy egy árnyas pergola biztosíthatja az igazi kerti élményt, egy igazi árnyas, kiülésre csábító szabadtéri szoba. Azon leszünk, hogy mielőbb zöld növényekkel fedett, kerti bútorokkal otthonossá tett fröccsöző hely szolgálja vendégeink kényelmét.

Pergola a KultPincében

Tavaszi kocsikázás a pincefaluban

Tavaszi kocsikázás a pincefaluban

Sikeres volt a Monor Hegyessy Lions Club által VIII. alkalommal megrendezett Falánk Fánkfalók Találkozója. Sikeres volt a rendezvény a több helyszínen történő kiszolgálás, a látogatottság, a gyerekek számára igazán népszerű kézműves foglalkozás miatt. A vendégek körében népszerű volt a nívós termékeket felvonultató kézműves vásár is.

Már második alkalommal fogadhatta a monori Club a Petrovgrad Lions Clubot, akik hazai készítésű süteményekkel segítették, hogy a rendezvény elérhesse célját. amely ebben az évben is a rászoruló gyerekek nyári táborozásának támogatása volt. Vendégként  köszönthettük dr. Chrabák Lászlót a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzóját és Keys Mária Hermina alkormányzót.

 

Fánkfaló 2019 a KultPincében

Jótékonysági fánksütés a Monor Hegyessy Lions Club szervezésében

2019 február 09 szombat 14 óra KultPince

 

Falánk Fánkfalók Találkozója

Fánkfaló infók itt olvashatók!

Információk a talajélet működéséről

"Az elmúlt évtizedekben a vegyszerekre és a gépekre alapozott gazdálkodási technológiák szinte egyeduralkodóak lettek. Már-már elfelejtettük, hogy a gazdaságunk legfőbb erőforrása a termőföld, aminek lelke a humusz. A humusz nem újul meg magától, ahhoz szerves anyag, mikróbák és megfelelő körülmények szükségesek. Csak a biológiai alapú gazdálkodás képes a humusznövelő gazdálkodásra. Humusz nélkül a vegyszerek és gépek sem képesek egészséges és magas hozamú növényeket termeszteni.
 
Talaj humusz menedzsment
 
Hogyan működik a talajélet? Milyen szolgáltatásokat kaphatunk a talajlakó mikróbáktól? Milyen hatással van rájuk az mezőgazdasági tevékenységeink? Hogyan gazdálkodjunk humuszképző módon?