Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Gasztronómia, vendéglátás, hidegtálak, melegétel kiszállítás

Gasztronómia, hidegtálak készítése, kiszállítása

Rendezvényeink során az alkalomhoz és a kínált ételekhez illő italokat, borokat kínálunk. Saját melegkonyhánkban készül az  egyszerű egytálétel és természetesen az esküvők exkluzív menüsora is. Gasztroműhelyünk vezetője, Séfünk a háziasan elkészített ételek mestere. Büszkék vagyunk arra, hogy vendégeink dicsérő szavakkal illetik rendezvényeink színvonalát, a felszolgálást és ételeinket egyaránt. Büszkék vagyunk arra is, hogy amikor a Gasztroangyal, azaz Borbás Marcsi a Monori Pincefaluba látogatott, akkor a pincelátogatásokat követően a séfünk és Marcsi közösen készített ételt a vendégsereg számára.

Étel és italkínálatunk  alapját a házi, lehetőleg helyben vagy a környékben készült alapanyagok adják. Rendezvényeink során minden étel az adott alkalomra frissen készül. Borkóstolókhoz kézműves sajtokat, friss, házias péksüteményeket kínálunk az ízek és aromák szétválasztása érdekében.

 

Gasztronómiában otthon vagyunk, élményfőzés a KultPincében.

Borbás Marcsi és Szurok Gábor alkot

 

Ételkiszállítás, hidegtálak, melegételek az Ön igénye szerint, Monorra és a környékbeli településekre!

Szurok mester a hagyományosan elkészített téli ételek mestere, rendelhet tőlünk töltött káposztát, székely káposztát, rezgő kocsonyát, ludaskását, igény szerint kiszállítással!

Ételeinket közvetlen az ételkiszállítás előtt, frissen készítjük az Ön megrendelése alapján. Számunkra a minőség és a frissesség elsődleges követelmény és szempont.

 

Segítség a gasztronómiában

Ha sok a meló besegít az Operaház Fantomja vagy netán a Jézus Krisztus szupersztár?

Rendelje otthonába családi ünnepekre készített hidegtálainkat, melegételeinket!

Legyen vendégünk egy fínom, házias lakomára, érezze otthonosan magát nálunk, kóstolja a KultPince vagy igény esetén a monori borokat!

Melegétel kiszállítás a KultPincétől Melegétel kiszállítás a KultPincétől Melegétel kiszállítás a KultPincétől

 

Gasztronómiai cikkek, lehetőségek: Karácsonyi menü a KultPincétől, Vasárnapi büféebéd, Márton-napi libamenű, Tavaszi grillterasz, Húsvéti menürendelés a KultPincétől, Babgulyás volt a sztár, Szombati friss disznótoros menü, Szilveszteri menü 2020, Falánk Fánkfalók találkkozója a KultPincében, Hétvégi gasztroélmény, Születésnapi menüGrillezős, borozós csapatépítő CsámBORgásNyáresti gasztronómiai élmény a KertMozi kapcsán, Téli esküvői ételek, Esküvői menü, Esküvői menü és fogadó falatok Ünnepi családi vacsora ételei

Rendezés:
Nézet:
Információ

A disznótor egyik hagyományosan készülő étele a frissen sült pecsenye.

A böllér, ahogy lehetővé válik a disznó szétbontását követően, a gazda által közölt mennyiségben többféle húsból választja ki a pecsenyének valót. Az már régi tapasztalás, hogy a friss, még testmeleg többféle hús a jó disznótoros pecsenye alapja.

Disznótoros pecsenye készítése, disznóölés, disznóvágás, falusi disznóvágás

0 Ft
Kérje ajánlatunkat!

Séfünk a háziasan elkészített fogások mestere. Büszkén mondhatjuk, hogy nincs olyan rendezvényünk, ahol az ételeket ne dicsérnék vendégeink! Születésnapokra, ballagásra, egyéb családi rendezvényekre - Monoron és a környező településeken - sültes tálak, melegételek házhozszállítását is vállaljuk – előzetes egyeztetés alapján.

 

Melegétel kiszállítás, KultPince, étel házhozszállítás, ételrendelés, hidegtál rendelése

Kérje ajánlatunkat!

Séfünk a háziasan elkészített fogások mestere. Mindez alapvetően szükséges feltétele annak, hogy étel házhozszállítás esetén - amikor csak az étel van jelen, a hely varázsa nem érvényesül - az étel elfogyasztását követően megelégedéssel nyugtázhassák, hogy ez nagyszerű volt. Így aztán kedves olvasó ne habozzon, rendeljen étel házhozszállítást!

Születésnapokra, ballagásra, egyéb családi rendezvényekre - Monoron és a környező településeken - hidegtálak készítését, meleg ételek kiszállítását is vállaljuk – előzetes egyeztetés alapján. 

étel házhozstállítás

Kérje ajánlatunkat!

Családi ünnepi ebéd a KultPincében, kérje ajánlatunkat

Együtt ülni egy asztalnál, családi ünnepet tartani úgy, hogy a család mind tagja az ünnepi asztalnál ül. Lehet beszélgetni, helyet cserélni, új beszélgetést kezdeményezni , mindez erősíti a családi köteléket, az összetartozást.

Zártkörű rendezvényeink minimum 15 fővel működnek.

Kérje ajánlatunkat!

Rüdiger Dahlke gondolatai a táplálkozásról

Az emberiség életében mindig is központi szerepet játszott az étkezés, hiszen a különböző ételekre nem csak testünk fizikai működésének fenntartása érdekében van szükségünk, hanem mély hatással vannak lelkünkre is.

Információ

Disznóvágásaink hozadékaként a KultPince csapattagjai most sajnos otthon, de elkészítik a maguk kenyértésztában sült húsvéti sonkáját. Hosszas válogatás és mérlegelés után Lajos Mari receptje szerint fogjuk megsütni a magunk finomságát családunk számára.

0 Ft
Információ

Disznósajt, hurka alapanyag főzése az abalében.

Az abalébe kerülnek a belsőségek ( máj, szív, tüdő lép, vese…), kisebb húsdarabok, a nyers szalonna egy része, a disznófej,. Az abalébe kerül még a tokaszalonna is további finomság készítése céljából. A magas hőmérsékleten puhára főzött alapanyagokból készül a disznótoros májas hurka, a zsemlés véres hurka, a fokhagymás, paprikás abált szalonna és természetesen a most bemutatásra kerülő disznósajt készítés is.

A disznósajt hozzávalói:

Fejhús, szív, nyelv, bőrke, fül vese

A disznósajt fűszerei:

Fokhagyma, őrölt bors, őrölt pirospaprika, őrölt kömény, só

Ahogy az alábbi képeken és videón is látszik, a csíkokra felszeletelt hozzávalókhoz hozzáadjuk a fűszereket ízlés szerint, de figyelembe kell venni, hogy a főzés során a sajt veszít a fűszerezettségéből. A fűszerek jó elkeverhetősége érdekében egy kevés abalével hígítjuk a tölteléket. A kóstolások és a megfelelő összekeveréseket követően jöhet a már megtisztított és az egyik végén elvarrt nyílású disznógyomor, amelyet degeszre tömjük a kész töltelékkel, majd a másik végét is szakszerűen elvarrjuk. Ahogy kész a disznósajt, akkor mehet vissza az abalébe és lassan kb. 70 C. fokon főzzük hozzávetőleg 1/2 órát, . Ezt követően kivesszük az abaléből, tálcára tesszük és vastag tűvel jól megszurkáljuk a sajtot, ezt követően jöhet a sajtprés vagy ha az nincs csak egy egyszerű lesúlyozás is megteszi. Mivel az így elkészített disznósajt tartósítószert nem tartalmaz, ezért viszonylag rövid időn belül el kell fogyasztani. Az eltarthatóságot nagyban megkönnyíti és meghosszabítja, amennyiben füstre tesszük a sajtot, a füstölés után már hűvös helyen tárolva tovább eltarthatóvá válik a disznósajt  Az már csak a mi véleményük, hogy a füstölt disznósajt adja azt a hagyományos .ízvilágot amilyen apáink korában volt.

 

0 Ft
Információ

A bejglik, a diótorták és egyéb süteményköltemények mellett jóval kevesebb szó esik a megérdemeltnél a szilvalekvárral vagy mákkal, dióval töltött hájasról. Pedig ez a hájas sütemény sztárrá is kinőhetné magát, ha akarnánk. Az ízvilága éppen alkalmassá teszi erre. Bár nem olyan pazar a külleme, mint az ünnepek táján mindenfelé felbukkanó tortacsodáké, de ha elég idősek vagyunk hozzá, hogy behunyt szemmel is felidézzük a nagymamáink udvarán rendezett disznóvágások esti lakomáját záró édességet, akkor más nem is juthat eszünkbe, mint a. 

A hájas tészta és a hájas sütemény a disznótorok kedvenc süteménye

Hájas sütemény a disznótorok és a téli vasárnapok koronája, disznótoros ételek, disznóvágás, disznóölés

 

0 Ft
Információ

Egy baráti bozáshoz gyorsan elkészíthető káposztás kapusznyika receptje, amely varázslatossá teheti a családi ünnepi ebédet is-

Kapicnyika sütése

0 Ft
Információ

A borkorcsolya, kis falatkák funkciója az, ami a nevéből is következik, segítségével beszélgetés és borozgatás közben könnyebben kortyolhassuk bort. A megfelelően kiválasztott borkorcsolya nem nyomja el a bor ízeit, nem lehet domináns , erősen fűszerezett, cél hogy hagyja azt érvényesülni a bor ízeit.

0 Ft
Kérje ajánlatunkat!

Vendégváró falatok esküvőre

A polgári szertartást megelőző vendégvárás egy figyelemre méltó gesztus az érkező vendégek irányába, különösen akkor fontos erre gondolni, ha az esküvőre messziről, hosszú utat megtevő vendégek is érkeznek és így egy kis figyelmességgel tudjuk köszönteni az érkezőket.

 

Kérje ajánlatunkat!
Születésnapokra, ballagásra, egyéb családi rendezvényekre - Monoron és a környező településeken - hidegtálak készítését, meleg ételek kiszállítását is vállaljuk – előzetes egyeztetés alapján. 
Információ

Májas hurka készítés lépései

Vidéki és egy kissé idősebb embereknek közvetlen gyerekkori élményként megtapasztalt esemény a falusi disznóvágás, az azzal való foglalatosság. Még emlékeinkben él, hogy nem mindenkire lehetett rábízni a május hurka készítéséhez szükséges rizs abalében történő főzését, mivel fontos, hogy rizs pörgős, és ne mászkos legyen. A rizs állaga természetesen mindig viccelődés tárgya is volt, ugratva a főzőmestert,

A disznó szétbontását követően a kisebb húsrészeket lebőrözik, általában a töpörtyűnek szánt szalonnáról a bőrt eltávolítják és ezeket megabálják, az abalébe kerülnek még a belsőségek ( máj, szív, tüdő lép…), kisebb húsdarabok, a nyers szalonna egy része is ide kerül. Az abalébe kerül a fej a tokaszalonna is. A magas hőmérsékleten puhára főzött alapanyagokból készül a disznótoros májas hurka, a zsemlés véres hurka, a  disznósajt, fokhagymás, paprikás abált szalonna.

Disznóvágás, az abálás lezdete, disznótor, disznótoros ételek, abálás, pincefalu, KultPince Disznóvágás, abálás, disznótor, disznótoros ételek, pincefalu, KultPince

0 Ft
Információ

A karajcsont feldarabolását követően a létszámnak megfelelő méretű fazékba hideg vizet töltünk és a csontokat feltesszük főni. Ahogy a habzás abbamarad, darabolás nélkül hozzáadjuk a leveszöldségeket, ízlés szerint sózzuk, hozzá adjuk az egész borsot, egy kis fűszerköményt, babérlevelet, és a szegfűborsot. Kis lángon lassan tovább folytatjuk a főzést, amint a csontos hús megfőtt, kiszedjük a zöldségekkel együtt. A leves leszűrését követően indulhat a tálalás, mindenből szedhetünk a tányérokra, adhatunk hozzá cérnametéltet, díszíthetjük a tányért egy kis lila hagymával, piros paprikával:

0 Ft
Információ

Mondhatjuk, hogy a véres hurka elmaradhatatlan fogása a falusi disznótoroknak. Azonban az is igaz erre a disznótoros ételre, hogy „ahány ház annyi szokás”, így aztán létezik zsemlés, rizses, kapros véres hurka és  természetesen mindez eltérő fűszerezettséggel.

0 Ft
Információ

Disznótoros vacsora szinte elképzelhetetlen töltött káposzta nélkül, mint más disznótoros étel, így a töltött káposzta is sokféleképpen készíthető, de azért van néhány fontos egyezőség is. Alapvető igazság, hogy a legfinomabb töltött káposzta disznóvágás során készíthető, amikor friss a hús és ez ad igazi intenzív ízt a toros káposztának.

0 Ft
Kérje ajánlatunkat!

Az esküvői menük mestere, séfünk Szurok Gábor

Az esküvői ebéd és a vacsora összeállítása nem kis feladat a házasulandók számára. Az esküvői menüsor összeállításában minden segítséget megadunk, de várjuk a fiataloktól, hogy némi ízlésről szóló információkat adjanak a magukról a családról és természetesen a meghívott vendégekről. Ezen információk birtokában teljes biztonsággal mondhatjuk, hogy az esküvői menüsor összeállításában, a vendégváró fogásoktól, az esküvői ebéden, az esküvői vacsorán át egészen az éjféli ételkínálatokig, tudunk segíteni.

Információ

Disznóvágáskor a resztelt máj reggelire, egy igazi ínyenc étel.

Általában otthon viszonylag ritkán kerül az asztalra resztelt sertésmáj, viszont a disznóvágás idején a reggeli iszogatást követően, a forralt bor hatására mindenkinek igencsak ehetnékje lesz. Amúgy egy ilyen esemény során némi időbe kerül, amíg a máj előkerül a disznóból és csak ekkor indulhat a resztelt resztelt máj készítése. Igaz, hogy a resztelt máj gyorsan elkészíthető ételnek számít, de amire elkészül, már igen csak finom falatokra éhes a nép. Így készítjük mi disznóvágás során, külön nem rendelhető!

 

Resztelt máj reggelire a KultPincében, recept, disznóölés, disznóvágás, disznótor, falusi disznóvágás

0 Ft
Információ

Karácsonyi hagyomány a KultPincében, hogy partnereinknek karácsonyi menüt készítünk, ez a 2022-es esztendőben is így történt. Pontyhalászlé, kolozsvári töltött káposzta, rántott pontypatkó majonézes burgonyával volt a menü, köszönjük mindazoknak, akik karácsonyi ételünket választották. Egyébként pedig karácsony előtt és az ünnepek között is Szurok mester ételeivel kényeztettük vendégeinket.

 

Karácsonyi gaszto a KultPincében

Rendezvényhelyszín Pest megyében, a monori KultPincében

0 Ft
Ajánlás

Esküvői fogadó falatok, az esküvői menü nagyon változatos lehet, és ugyanakkor több tényezőtől függ, mint például a párok és meghívottainak ízlése és az esetleges ételérzékenysége, az évszaktól, az esküvői helyszínt biztosító vendéglátóhely adottságaitól. Íme néhány példa a KultPince gasztronómiai ajánlatából, amely azonban minden esetben a párokkal történő egyeztetés során alakul ki.

 

0 Ft