Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

RendezvényBlog

Minden ami rendezvény.

Csak fel kell készülni az esős napra és egy csodás hangulatos esküvőd lesz, Íme itt van néhány kép, hogy ez lehetséges.

 

Szabadtéri esküvő egy esős napon

A történetet írta: Hajdú Katalin

Illusztrálta: Illés Márta

Egyik gazdagon termő Monori szőlősdomb tetején áll egy ikerház, melyet még két generációval korábban, a dédapa épített. Aranykezű mesterember hírében állt a jó öreg, aki igencsak kedvelte az ifjú hölgyeket. Volt, hogy egyszerre két virágszállal is randevúzott, - akik persze nem tudtak egymásról -. Nem csoda, ha a házak rejtett ajtókat, titkos figyelőket, csúszdával ellátott süllyesztőt, és a két otthont összekötő pincét is leplezett. E talányokat napjainkban a homály fedi el. Ma már a két lakban a kertkapus fiatalok barátsága szerelemmé érett, akik gyermekkori vonzalmukat immár fogadalmukkal is meg akarták szentesíteni.

 

esküvői mese

 

Semmihez sem hasonlítható az a hangulat ahogy a szabadtéri esküvő során az események sodrában észrevétlenül besötétedik, kigyúlnak az esti fények, bogarak repkednek a lámpák körül, ideális esetben egy picit lehül a levegő és egyszer csak létrejön a hamisíthatatlan nyáresti hangulat. Ekkor lehet kint jót táncolni, egy kicsit félrevonulni, beszélgetni egy pohár bor mellet, tiszta idő esetén csodálni a vidéki égbolt fényeit.

 

Nyáresti hangulat, esküvő

Kirándulás a pincefaluban?  Látnivaló?  Kaland? Borkóstoló? Csapatépítés?  Mi úgy gondoljuk, hogy minden egyben.

A KultPincébe érkező kalandvágyó vendégek egy csomagot kapnak az összes szükséges eszközzel, információval, ami a csapatépítő játék sikeres végigjátszásához szükséges. A pincefalunéző, tanösvényt olvasó, tájékozódást gyakorló, feladatmegoldó útvonal végpontja ismert, ami maga a starthely, azaz a KultPince.  A  CsámBORgó útvonalai rendkívül változatosak, a játékosok előre nem ismert, a feladatmegoldások által vezérelt útvonalon haladnak és csakis az összes feladat helyes és hiánytalan megoldása esetén jutnak vissza a kiinduló helyre. A helyes megoldások eredményeként két titokdoboz kinyithatóvá válik és a csapat hozzájut a meglepetés ajándékokhoz. A CsámBORgó a feladatmegoldások, a tájékozódás izgalmával fűszerezett és fordulatokban gazdag,  a 180 ha területen fekvő pincefaluban bonyolódó csapatépítő kalandjáték.

CsámBORgó csapatépítő szabadtéri játék

 

Kékfrankos rozé borunk tanninban közepesen gazdag, illatában elegáns, gyümölcsös illatjegyek dominálnak.

 

Az év bora Monoron 2019, kékfrankos rozé 2018

Köszönet Lukácsy Zoltán borászunknak a kitűnő munkáért!

Készült egy gyönyörű hidegtál, közben volt egy kis idő lefotózni a májusban legszebb arcát mutató kertünket. Ami nem látszik, hogy tovább épül a pergola, ma már működik a világítás. De itt nem állunk meg, a háttérben készülünk a kertmozira, már készül a szabadtéren használható vetítővászon, hangosítás....

 

Hidegtál, Szurok mester alkotása

Esküvői dekoráció és Ditta világa

Esküvői dekoráció és Ditta világa

 

A 2019. évi Borvidékek Hétvégéje rendezvényen a KultPince esküvői rendezvény okán nem a saját helyén, hanem a Kadarka sori Kugel családi pincében kínálja borait és ételét.

A Borvidékek Hétvégéje központi tere, a Szent Orbán-tér megközelíthető gyalogosan, kerékpárral a város felől a Csokonai utca-Strázsahegyi dűlő vagy az Acsádi utca-Mendei út útvonalakon; illetve a Vigadó – Szent Orbán-tér útvonalon 11:00-22:30 között közlekedő kisvonattal. Ezeken az útvonalakon gépjárművel behajtani nem lehetséges!

 

Borvidékek Hétvégéje központi terére kisvonat közlekedik

Borvidékek Hétvégéje közlekedési információk >>