Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Írások, történetek

    

írások, történetek

Könnyű, friss gyümölcsös vörösbor, ami a színét illeti éppen csak hogy vörös. különleges borkészítési technológiával készül, amely a szénsavas maceráció. A technológia francia eredetű, kultusz kiötlője egy neves borkereskedő volt, aki egymaga építette fel azt a marketing koncepciót, amely végül evvel a technológiával készült borok karrierjét elindította. Franciaországban november harmadik csütörtökén kezdődik az újbor kiszállítása, a bozsolé, tudatosan és jól felépített marketing kommunikáció hatására a fiatalok kedvencévé vált a bor könnyedsége, frissessége okán.

 

Kékfrankos bozsolé a KultPince BORválasztékábaN

A tavaszi és főleg a májusi változékony, hűvős időjárás hatására egy kissé megkésve, de beindult a növények aktív növekedése a Strázsahegyen is!

 

Tavasz a strázsahegyi szőlőskertben

Kollár-Klemencz László

Iszom a bort, ölelem a babámat
Úgysem érem keresztül, a hazámat
Úgysem érem keresztül a világot
Elengedem most már
Nem őrzöm a lángot

Csak annyit még, neked s nekem elég
Világítsa be az erdő közepét
Arcodat láthassam, ha leszáll az este
S kezed teszed kezembe

Iszom a bort, ölelem a babámat
Úgysem érem keresztül, a hazámat
Úgysem érem keresztül az
Erdő felett a csillagos eget
Ebbe a kis gyertyába
Lehozni tudom neked

Iszom a bort, ölelem a babámat
Úgysem érem keresztül, a hazámat
Úgysem érem keresztül az
Erdő felett a csillagos eget
Ebbe a kis gyertyába
Lehozni tudom neked

Iszom a bort, a KultPince borát

Az örök kérdező - The eternal asker című film járja a világot. Március 2-án megnyerte a Best Istanbul fesztivált. Áprilisban döntőbe került az ONIROS Film Awards-on és a Los Angeles Cinematography Awards-ot megnyerte.

 

Az örök kérdező The eternal asker

Megújult a strázsahegyi online időjárás állomás. A mai naptól online módón folyamatos időjárási adatok erről a címről lekérdezhetők és bárki az itt megadott linket saját honlapjára szabad beépítheti. Az online időjárási adatok jelenleg a kultpince.hu, monoripincefalu.eu , monoriborbolt.hu és a strazsaborrend.hu oldalról érhető el.

Online időjárási adatok a Strázsahegyen

Az Megyeri-Hanti Pince Mondandó Cserszegi fűszeres és a Csevej Kékfrankos bora, valamint a Strázsahegyi Borház Irsai Olivér gyöngyöző és a Kékfrankos rozé bora nyitotta a sort. Rövidesen a többi monori pince borai is meg fognak jelenni a Bor Mámor Borkereskedés választékában. Kezdődhet a borkóstolás, vajon milyenek lettek a 2020-as évjáratú monori borok.

 

2020-as évjáratú monori borok a Bor Mámor Borkereskedés borválasztékában

Már évek óta több etetőből etetjük ezen a helyen a madarakat, fontos, hogy ha elkezdtük az etetést, akkor nem szabad abbahagyni, mert a könnyű táplálék forrás megvonása hidegebb éjszakákon a madarak pusztulásához vezethet. Az etetést általában az időjárás függvényében októbertől április közepéig, végéig folytatjuk.

 

Madarak reggelije a hegyen

 

A létrehozás célja volt, hogy egy szabad és egyben izgalmas lehetőséget biztosítsunk a pincefalunkba látogatók számára, hogy megismerhessék annak értékeit és szépségét. A Monori CsámBORgó egy szabadtéri kincsvadászaton keresztül vezeti végig, játékonként más-más útvonalon a 4-8 fős barátokból, családtagokból, kollégákból álló játszani, kalandozni, a pincefalut megismerni vágyó vendégeinket.

Szabadtéri kincskeresés, kalandozás a pincefaluban

Van a hegyen egy mondásunk, miszerint "Jó itt pincetulajdonosnak lenni", ezt most többszörösen igaz. Járvány idején lehetőséget teremt egy kicsit változatosabb életvitelre, főleg ha van egy kis szőlőterület is. Általában minden présházban van valamilyen fűtési lehetőség, így be lehet gyújtani, készülhet egy kis forralt bor, tea, hogy munka közben, munka után, vagy egy kis kirándulás végén lehessen egy kicsit melegedni, iszogatni, és ha van mit, egyet falatozni is. Az alábbi képek is egy ilyen séta közben készültek. Jó nézegetést!

 

KultPince decemberben KultPince decemberben