Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

RendezvényBlog

Minden ami rendezvény. Rendezvényhelyszín Budapest közelében a Pest megyei Monoron. Kérjen ajánlatot és mi állunk rendelkezésre, legyen szó akár esküvőről, céges rendezvényről, családi rendezvényről, csapatépítésről, disznóvágásról, csapatjátékról, hiven nevünkhöz kultúrális rendezvényről és nem utolsó sorban borkóstolásról, ahol nem csak borainkat, a monori pincészetek borait kóstolhatják meg hanem bemutatjuk pincefalunkat és borvidékünket is.

Rendezvényház az Ön szolgálatában!

 

Mi is jó kocsonya készítésének titka?

Egyszerűen a jó alapanyag, elegendő fokhagyma, és a megfelelő ideig történő főzés, ezekre van szükség a tökéletes kocsonya készítéséhez. Mivel a kocsonya készítés komoly dolog, ne feledkezzünk meg a KultPince séfjéről sem, aki vezényelte az alapanyagok beszerzését, a feldogozást és a főzést is természetesen. 

Kocsonya készítése

Fontos a jó kocsonyának való alapanyag

Elsődleges a porcos, csontos, bőrős sertéshús. Az sem gond, sőt kifejezetten előnyős ha van benne füstölt csülök, bőrös húsaprólék, akár bőr darabkák, füle és farka egyaránt.

A munkahelyi csapatoknak minél több közös élményre van szükségük, amely elősegíti a csapat közös kultúrájának kialakulását. A közösen megoldott feladatok, legyen az egy közös főzés, csapatépítő játék, disznóvágás, vagy egy közös borkóstoló, összekovácsolja a csapatot. A mindennapoktól eltérő, kihívást jelentő feladatok megszakítják a mindennapi rutint, a szokatlan feladatok kizökkentik a csapatot a szokásos kommunikációból, a figyelmet az újszerű feladatokra tereli. A közösen megoldott feladatok hatására a csapat tagjai jobban megismerik egymást, új képességek is a felszínre kerülhetnek.

 

Csapatépítő program

Tepertő színének beállítása

Kíméletes sütés során leszedjük a zsír nagy részét, de a töpörtyű még ott van egy kevés zsírral. Itt jön a régi jól bevált módszer, ahhoz hogy szép színt és finom zamatot kapjunk, óvatosan tejet öntünk a sülő félben lévő tepertőre. Tapasztalati adat 10 kg nyers szalonnához 2 dl tej szükséges és a hozzáadott tejjel egy kicsit tovább sütjük töpörtyűt. A sütést akkor fejezzük be, amikor a töpörtyű szárazzá válik, pirosas barna színt kap (a tej hatása), felülete kemény, kopogós lesz. A kész tepertőből kell kell sajtolni a zsírt, ezt legkönnyebben krumplinyomóval oldhatjuk meg.

Töpörtyű sütés disznóvágáson

Itt a tél és itt a kocsonyaszezon,

sok családnál a kocsonya a karácsony elmaradhatatlan étele.  Az igazi rezgő kocsonyának három titka van:

  • Elegendő sóban pácolt hús, csülök, köröm farok, börke, ha lehet legyen benne füstölt árú is
  • sárgarépa, fehér répa, vöröshagyma, fokhagyma, egész bors, babérlevél.
  • Elegendően hosszú és lassú főzési idő, hogy a zselésítő anyag kifőjjön a hozzávalókból

Hogyan lesz tökéletes a rezgő kocsonya