Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Rendezvény Hírek

Gyárfás Jenő : A tél öröme (1883) festménye is mutatja, hogy a falusi porták egyik legnépszerűbb tradíciója volt a disznóvágás majd az azt követő disznótor.

 

Disznóvágás, Gyárfás Jenő: A tél öröme

Bár az elmúlt napokban és ma is elég hűvös volt az időjárás, de az előjelzés szerint a következő napokra viszonylag magasabb hőmérsékletet jósolnak. Reméljük a hétvégén is folytatódni fog, de egy kis havazásnak már igazán örülnénk.Nem kizárólag, hogy itt Monoron is vágynánk egy ki téli hangulatra és tájra, hanem nagyon kellene a csapadék is. 

Egyébként a szalonnák, sonkák pácléből már a füstre kerültek, szombati kínálatunkban már az eddigi választék mellett ezek a finomságok is elérhetők lesznek.

 

Páclében a füstrevaló

Munkás, de meghitt és gondtalan együttmunkálkodás tovább erősítette a barátságot és a csapatszellemet. Egy igazi csapatépítő tréning részesei lehettünk!

 

KultPince saját csapatépítő tréningje

Bár még nem érkezett el a „disznóölő András" napja, azaz november 30,  de a népek már erősen érdeklődnek a disznóvágás és az azt követő disznótor után. Így aztán az érdeklődő csapatok örömére a KultPincében már októberben elindult a disznóvágásos szezon.

 

Disznóvágás a Monori Pincefaluban

 

Napkelte a pincefaluban és a disznóvágás kezdete

 

Disznóvágás, disznótor kora reggel Disznóvágás, disznótor

“Tudod mit gyűjts? Jó embereket. Magad mellé. Magad köré. Akik bíznak benned és akikben te is bízol. Akik jók veled. Akik őszinték. Akiknek fontos vagy. És akik bármi történik is az életedben, kitartanak melletted. Mert szeretnek. Mert hisznek benned. És mert tudják milyen a lelked.”
 
Boldog Új évet Kíván a KultPince Csapata
 

Feladatokkal teli decemberi szombat a KultPincében, disznóvágás, hidegtál, melegétel készítés és kiszállítás  egy napon

 

Ételkiszállítás, melegétel kiszállítás  Ételkiszállítás, hidegtál

 

Falusi disznóvágás vendégek nélkül disznótoros ételkiszállítással

 

Disznóvágás, kolbásztöltés és a receptje

Disznótor a KultPincében

Még ma is a magyar gaszrokultúra része a falusi disznóvágás és az azt követő disznótor. Ezt a hagyományt folytatjuk, bár még nincs november és András napja sem érkezett el, de vendégeink igényéhez igazodva a KultPincében elindult disznóvágási szezon.

 

Elindult a disznótoros szezon

 

Az utóbbi évek kiemelkedően meleg nyarai késztettek bennünket arra, hogy a vendégtereinket klimatizáljuk. Abban reménykedünk, hogy még a nyáron klímáinkat használatba vehetjük a vendégeink és magunk örömére egyaránt.

 

Klímák a fröccsteraszon