Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Rendezvény Hírek

KultPince menüajánlata elvitelre március 13-án

Halászlé, rácponty, rántott pontypatkó tepsis burgonyával, túrós csusza, majonézes tésztasaláta

 

Halászlé a kultPincétől Rácponyt a KultPincétől Pontypatkó a KultPincétől

A Kárpát-medence talán legjellegzetesebb kékszőlő fajtája a kékfrankos, amely hazai felmenőkkel és magyarokra jellemző sokszínűséggel, ötletes megoldásokkal, változatos felhasználási lehetőségekkel büszkélkedhet.

 

Kékfrankos a sokoldalú magyar fajta

Manapság egyre többet hallunk a klímaváltozás okozta problémákról. Egy predektív kutatás szerint sajnos ez 2050-re globálisan kihatással lesz a szőlő- és borágazatára is.

Klímatérkép, klímaváltozás hatása a szőlőtermesztésre és a borokra

A fent említett kimutatás elemezte, hogy melyik régió lesz alkalmas a hőmérséklet emelkedése, és a szárazság ellenére is bortermelésre. Meglepő adatok születtek, sőt, mondhatjuk ijesztőnek is, ha csak az európai viszonylatot tekintjük meg ezen a térképen.

KultPince rendezvényhelyszín ajánlatai és a Monor OEM borok a monoriborbolt.hu kínálatában

A 2018-as volt az első év, amikor elindulhatott a Monor, Monori oltalom alatt álló eredetmegjelölésű borok szélesebb körben történő készítése. Mint azt már hírül adtuk az Európai Bizottság oltalom alatt álló eredetmegjelölést (OEM) hagyott jóvá a monori régióban termelt borok számára. A bizottság jóváhagyása a Monor, vagy Monori név alatt termelt fehér, vörös és rozé borokra, és az azokból készült küvékre érvényes. A bort a monori borrégióhoz tartozó területeken termelt szőlőből állíthatják elő. A monori szőlők termőterülete a Gödöllő-Monori-dombság nagytájon, a Cserhát hegység délnyugati szegélyén elhelyezkedő dombvonulaton, átlagosan 200 méter tengerszint feletti magasságban fekszik.