Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Kékfrankos bozsolé a KultPince borválasztékában

Könnyű, friss gyümölcsös vörösbor, ami a színét illeti éppen csak hogy vörös. különleges borkészítési technológiával készül, amely a szénsavas maceráció. A technológia francia eredetű, kultusz kiötlője egy neves borkereskedő volt, aki egymaga építette fel azt a marketing koncepciót, amely végül evvel a technológiával készült borok karrierjét elindította. Franciaországban november harmadik csütörtökén kezdődik az újbor kiszállítása, a bozsolé, tudatosan és jól felépített marketing kommunikáció hatására a fiatalok kedvencévé vált a bor könnyedsége, frissessége okán.

 

Kékfrankos bozsolé a KultPince BORválasztékábaN

 

Kékfrankos egyre nagyobb teret hódít a komoly testes vörösborok között, ugyanakkor a kékfrankos karakteréből adódóan alkalmas a hagyományostól eltérő borkészítési technológiák alkalmazására, ennek eredményeként egyre inkább fejlődő borstílus, a könnyű, friss gyümölcsös kékfrankos bozsolé készítése is.  A kialakult trendnek megfelelően a KultPince és a Lukácsy pince választékában is már több éve megjelent ez a borfajta, gondolva a nyári bulikra és borkóstolókra, ahol a rozé mellett könnyedségéből adódóan ez a borstílus is megtalálta az őt megillető helyet.