Velős pirítós készítése dsznóvágáskor

Gyártó cikkszám: velős-pirítos
Elérhetőség: Információ

Kezdjük úgy hogy pucoljuk meg a rendelkezésre álló sertésvelő mennyiségéhez igazodó vöröshagymát, úgy kalkulálhatunk, hogy 30 dkg velő kb. 15 dkg hagyma. Vágjuk apróra a hagymát, majd egy kevés zsíron, közepes lángon pároljuk meg. Közben pirítsuk meg a szükséges számú kenyérszeletet, felmérve a várható érdeklődést a nem mindennapi falatokhoz.

Kívánságlistára teszem
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Velős pirítós készítése dsznóvágáskor
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

Leírás és Paraméterek

Disznóvágás során, a szétbontást követően hamar rendelkezésre áll a friss velő. Első feladat a velő megtisztítását, lemosását és lecsöpögtetését követően, hogy rátesszük a már megdinsztelt hagymára.  Úgy 5 percig kevergetve pirítjuk, közben egy kissé megsózzuk, ízlés szerint megborsozzuk. Amikor már majdnem kész piros paprikával meghintjük. Pirítás közben figyeljük a velő állagát, amely akkor jó, ha egy kissé a híg rántottára emlékeztet.

Az elkészült sült velőt, a már megpirított kenyérre tesszük, egy kis díszítést követően a disznóvágás vendégei máris fogyaszthatják. A sült velő nem túl gyakori étel az otthoni asztalunkon, így a disznóvágás kitűnő alkalom, hogy ezt a nem mindennapi ételt megkóstolhassuk. De nem feledkezhetünk meg a többi tradícionális disznótoros reggeliről sem, így a hagymás vérről, a resztelt májról és a velős rántottáról sem, amely ételek szintén nem minden nap kerülhetnek az asztalunkra.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Facebook kommentek