Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

RendezvényBlog

Minden ami rendezvény. Rendezvényhelyszín Budapest közelében a Pest megyei Monoron. Kérjen ajánlatot és mi állunk rendelkezésre, legyen szó akár esküvőről, céges rendezvényről, családi rendezvényről, csapatépítésről, disznóvágásról, csapatjátékról, hiven nevünkhöz kultúrális rendezvényről és nem utolsó sorban borkóstolásról, ahol nem csak borainkat, a monori pincészetek borait kóstolhatják meg hanem bemutatjuk pincefalunkat és borvidékünket is.

Rendezvényház az Ön szolgálatában!

Néhány nappal, ahogy véget ért a XII. Falánk Fánkfalók Találkozója, a Monor Hegyessy Lions Club tagjai nem mondhatnak mást, mint,

„Köszönjük, hogy eljöttetek és vásárlásaitokkal ismételten hozzásegítettek bennünket, hogy támogathassuk azokat, akik valóban rászorulnak a segítségre. Köszönjük a KultPince csapatának, névszerint Bakos Boginak, Szurok Gabinak önzetlen munkájukat. Aktív klubtagjainknak és mindazon segítőinknek a konyhán, a kézműves foglalkozáson, akik egész nap dolgoztak azért, hogy élményt adhassunk. Mindezt oly módon, hogy munkájuk eredményeképpen lehetőséget kapjunk a rászorulók segítésére.”

Falánk Fánkfalók Találkozója

A Monor Hegyessy Lions Club köszönetét fejezi ki a KultPincének a helyszín biztosításáért, a KultPince csapatának, az önkéntes segítők önzetlen segítségéért, az árusok támogatásáért és nem utolsó sorban minden vendégüknek, akik vásárlásaikkal lehetőséget teremtettek a Club számára, hogy ezekben a nehéz időszakokban is folytathassa jószolgálati tevékenységét. Köszönet azon gyerekeknek akik farsangi maskarába öltöztek, hogy ezzel is szinesebbé tegyék a Fánkfalót, valamint a Club köszönetét fejezi ki, azon gyerekeknek és tanáraiknak, hogy alkotásaikkal részt vettek a Békeposzter Rajzpályázaton 2021, amelyekből öt alkotást tudott a Club az országos megmérettetésre beküldeni. 

 

Falánk FÁnkfalók Találkozója a KultPincében

Disznóvágás és a disznótor hangulatához az igazi tél illik

Általában örülünk a kellemes napsütéses novembernek, de nem a disznóvágás alkalmából. Egyrészt a fagyos idő nagyobb biztonságot jelent, másrészt pedig a kolbász számára az a jó ha füstölés előtt jól kifagy. Ugyanakkor legtöbbünk emlékében a disznóvágás az igazi téli időjáráshoz kapcsolódik. Ilyenkor esik jól a fogópálinka, a forralt bor

Disznóvágás hangulata

Balogh Péter a 2018-as Falánk Fánkfalók Találkozójáról új képeket posztolt, ezt tesszük most közzé, reménykedve abban, hogy 2020-ben ismét megtarthatja jótékonysági rendezvényét a Monor Hegyessy Lions Club a KultPicében.

 

Falánk FánkfalóK Találkozója

Amennyiben kedveled a téli pincefalu hangulatát, a kora reggeli friss levegőt, az igazi falusi disznóvágást, az ehhez tartozó reggeli "fogó pálinkát", a fűszeres forralt bort, a reggeliként kínált friss hagymás sült vért, a resztelt májat és a  friss parasztkenyeret, netán van kedved megkóstolni a pörzsöléskor megpuhult malacfülét, ha szeretsz részt vállalni a disznó feldolgozásában, ha szeretsz hurkát, kolbászt fűszerezni, bekeverni, tölteni és ha szereted a késő délután kezdődő disznótoros vacsorát?

Ha igen, ne tétovázz tovább!

Mert mindezt megleled a KultPincében

 

Falusi disznóvágás Budapest Közelében falusi disznóvágás Budapest közelében

"Disznótornak, lakodalomnak télen van az ideje — tartotta a mondás. Azért, mert ilyenkor nem romlik el a hús, és nem savanyodik meg a menyasszony. A disznóölés és az utána következő disznótor a téli hónapok jelentős és lelkesen várt eseménye."

Ma már egy kicsit másképp történik, az szabadtéri esküvői szezonnak most lett a vége, viszont ahogyan régen is volt mostanság is idős és fiatal várja azt a téli hangulatot amelyet egy falusi disznóvágás és az azt követő disznótor nyújt. Ma azonban megvolt a szezon első disznóvágása, de az időjárás tréfát űzött velünk, napközben 25 C⁰, ilyen disznóvágásunk még nem volt, íme itt a kép.

 

Disznóvágás

 

Hagyományosan a disznóvágás, disznóölés a vidéki ember számára egész napos munkát jelentett, igaz, hogy ez a munka általában pálinka ivással kezdődött, de ezt követően indult az igazi munka, ami a disznó leszúrásával kezdődött. Ezt a hagyományt követjük és vendégeink önkéntes alapon részt vehetnek a disznó leszúrás eseményétől kezdve a feldolgozáson át az ízesítésben, a hurka kolbász töltésében is.

 

Disznóvágás a KultPincében

 

A munkahelyi csapatoknak minél több közös élményre van szükségük, amely elősegíti a csapat közös kultúrájának kialakulását. A közösen megoldott feladatok, legyen az egy közös főzés, csapatépítő játék, disznóvágás, vagy egy közös borkóstoló, összekovácsolja a csapatot. A mindennapoktól eltérő, kihívást jelentő feladatok megszakítják a mindennapi rutint, a szokatlan feladatok kizökkentik a csapatot a szokásos kommunikációból, a figyelmet az újszerű feladatokra tereli. A közösen megoldott feladatok hatására a csapat tagjai jobban megismerik egymást, új képességek is a felszínre kerülhetnek.

 

Csapatépítő program

Ha itt a tél akkor forralt bor

Amint megérkezik a hideg időjárás, úgy tör felszínre bennünk a vágy, hogy  szükségünk lenne valami jó lélekmelegítő és egyben a téli hangulatot idéző italra, hát ez nem más mint a forralt bor. A forralt bor készítéséhez minden esetben jó minőségű fehér vagy vörös bort használjunk, igaz a készítés receptje házról-házra más és más lehet, de a fűszerek használata során lehetünk igazán kreatívak és ez az a pont ahol igen nagy a forralt bort készítő alkotói szabadsága. Ahhoz, hogy az általunk összeállított fűszerkeverék és gyümölcsök íze, illata igazán érezhető legyen a forralt borunkban, tegyük a fűszereket vízbe és főzzük meg, így egy eszenciát készítünk, majd ezt keverjük a melegített borba.

 

Forralt bor készítése