Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Disznótoros ételek, a véres hurka készítése

Gyártó cikkszám: vh
Elérhetőség: Kérje ajánlatunkat!
Mondhatjuk, hogy a véres hurka elmaradhatatlan fogása a falusi disznótoroknak. Azonban az is igaz erre a disznótoros ételre, hogy „ahány ház annyi szokás”, így aztán létezik zsemlés, rizses, kapros véres hurka és  természetesen mindez eltérő fűszerezettséggel.

Leírás és Paraméterek

Nálunk csakis zsemlés véres hurka készülhet, ahogy ez az alföldön is szokás.  A disznóvágás előkészítő műveletei már előző nap elkezdődnek a zsemle felkockázásával, majd kevés zsíron történő megpirításával,   hagyma, fokhagyma pucolással ….

A disznóvágás során az első lépések közé tartozik, a leszúrást követően, a kifolyó vér felfogása, amelyet hagyjunk megalvadni, a vérsavó leszedését követően a véres hurka készítéséhez szükséges mennyiségű vért külön szedjük, amelyet a későbbiek során le kell darálni. Az alvadt vér megmaradó részéből a disznóvágás elmaradhatatlan reggelije készülhet, amely nem más mint a hagymás sültvér.

A disznó szétbontása során a hurka és a sajt alapanyagai, a belsőségek, mellette természetesen a véres hurkához szükséges toka és hasaalja szalonna is az abalébe kerül főzés céljából.

Disznóvágás, abálás

A megpirított hagymát, az alvadt vért ledaráljuk, a puhára főzött toka és hasalja szalonnát apróra felkockázzuk és innen indul a véres hurka bekeverése.

A pirított zsemlekockát a keverő teknőbe tesszük, a zsemlét belocsoljuk egy kis zsíros abalével, majd hozzáadjuk a ledarált vért, a hagymát és a felkockázott abált szalonnát. A fűszerezés ízlés szerint történik a véres hurka alapvető fűszereivel, amelyek: só, majoránna, őrölt bors, egy kis csípős piros paprika, őrölt szegfűbors. Mindezt óvatosan, de jól elkeverjük, kóstoljunk és szükség szerint  tovább fűszerezzünk, majd jöhet a véres hurka bélbe töltése, de csak lazán, hogy abáláskor szét ne főjön.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!