Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

disznóölés

2019. 09. 09. 18:31:12

A KultPince elhelyezkedését tekintve Pest megyében, Budapest környékén, Monoron, az igazi vidékies hangulatot árasztó Monori Pincefalu területén található. A KultPince, a természetközeli adottságaiból és kialakításából adódóan a legkülönfélébb rendezvények lebonyolítására alkalmas, így beltéri (indoor) és szabadtéri (outdoor) céges rendezvények lebonyolítását is vállaljuk. A KultPince rendezvénytermei, azok felszereltsége, a házias ételeket előállító konyhája, a kertje, ahol a hangulatos szaletli és pergola található, a csapatépítő játékok mind-mind azt a célt szolgálják, hogy egy ideális rendezvényhelyszín álljon partnereink, vendégeink rendelkezésére.

 

KultPince

2018. 12. 08. 08:40:09

Hagyományosan a disznóvágás, disznóölés a vidéki ember számára egész napos munkát jelentett, igaz, hogy ez a munka általában pálinka ivással kezdődött, de ezt követően indult az igazi munka, ami a disznó leszúrásával kezdődött. Ezt a hagyományt követjük és vendégeink önkéntes alapon részt vehetnek a disznó leszúrás eseményétől kezdve a feldolgozáson át az ízesítésben, a hurka kolbász töltésében is.

 

Disznóvágás a KultPincében

 

2018. 11. 20. 21:38:48

"Vőlegényt lát iccakáján”

Közismert, hogy András napjához nagyon sok praktika kötődik, ilyen például az András napi gombócfőzés. A gombócokba férfineveket tettek és az elsőnek feljövő gombóc rejtette a várva-várt férfi nevét.

 

Disznóvágás, disznótor

 

2018. 05. 19. 15:57:27

Rendezvényhelyszín Budapest környékén

A Monori Pincefalu központi részén, a Kövidinka soron található KultPince rendezvényházként működik. A hangulatos pincesor igazi vidéki hangulatot áraszt, így intim rendezvényhelyszínt biztosít vendégei számára. A 3000 m2 kert gyümölcsfáival, lugasával  a nyáresti rendezvények kedvelt helyszíne, amikor a zenekar vagy a DJ a pavilon alól szolgáltatja a zenét, a párok a pavilon mellett területen táncolnak, mások a fűben heverésznek és kóstolják borainkat,

Rendetvényház

 

2018. 05. 02. 00:00:00

A munkahelyi csapatoknak minél több közös élményre van szükségük, amely elősegíti a csapat közös kultúrájának kialakulását. A közösen megoldott feladatok, legyen az egy közös főzés, csapatépítő játék, disznóvágás, vagy egy közös borkóstoló, összekovácsolja a csapatot. A mindennapoktól eltérő, kihívást jelentő feladatok megszakítják a mindennapi rutint, a szokatlan feladatok kizökkentik a csapatot a szokásos kommunikációból, a figyelmet az újszerű feladatokra tereli. A közösen megoldott feladatok hatására a csapat tagjai jobban megismerik egymást, új képességek is a felszínre kerülhetnek.

 

Csapatépítő program

2018. 03. 15. 19:02:54

Tepertő színének beállítása

Kíméletes sütés során leszedjük a zsír nagy részét, de a töpörtyű még ott van egy kevés zsírral. Itt jön a régi jól bevált módszer, ahhoz hogy szép színt és finom zamatot kapjunk, óvatosan tejet öntünk a sülő félben lévő tepertőre. Tapasztalati adat 10 kg nyers szalonnához 2 dl tej szükséges és a hozzáadott tejjel egy kicsit tovább sütjük töpörtyűt. A sütést akkor fejezzük be, amikor a töpörtyű szárazzá válik, pirosas barna színt kap (a tej hatása), felülete kemény, kopogós lesz. A kész tepertőből kell kell sajtolni a zsírt, ezt legkönnyebben krumplinyomóval oldhatjuk meg.

Töpörtyű sütés disznóvágáson

2017. 12. 16. 14:43:16

Ha itt a tél akkor forralt bor

Amint megérkezik a hideg időjárás, úgy tör felszínre bennünk a vágy, hogy  szükségünk lenne valami jó lélekmelegítő és egyben a téli hangulatot idéző italra, hát ez nem más mint a forralt bor. A forralt bor készítéséhez minden esetben jó minőségű fehér vagy vörös bort használjunk, igaz a készítés receptje házról-házra más és más lehet, de a fűszerek használata során lehetünk igazán kreatívak és ez az a pont ahol igen nagy a forralt bort készítő alkotói szabadsága. Ahhoz, hogy az általunk összeállított fűszerkeverék és gyümölcsök íze, illata igazán érezhető legyen a forralt borunkban, tegyük a fűszereket vízbe és főzzük meg, így egy eszenciát készítünk, majd ezt keverjük a melegített borba.

 

Forralt bor készítése

2017. 12. 03. 00:31:26

Itt a tél és itt a kocsonyaszezon,

sok családnál a kocsonya a karácsony elmaradhatatlan étele.  Az igazi rezgő kocsonyának három titka van:

  • Elegendő sóban pácolt hús, csülök, köröm farok, börke, ha lehet legyen benne füstölt árú is
  • sárgarépa, fehér répa, vöröshagyma, fokhagyma, egész bors, babérlevél.
  • Elegendően hosszú és lassú főzési idő, hogy a zselésítő anyag kifőjjön a hozzávalókból

Hogyan lesz tökéletes a rezgő kocsonya

2017. 10. 25. 00:00:00

Csapatépítő disznóvágás, disznóölés

Csapatépítő programjaink

egyedi helyszínen, az 1000 pincés Monori Pincefalu szívében: disznóvágás, disznótor a téli időszakban, 
de tökéletes csapatépítés lehet egy jó hangulatú borkóstoló program is egy céges vacsora előtt vagy után, vagy tavasztól őszig a közös főzés, grillezés, bográcsozás is a borospincék között.