rezgő kocsonya
Várunk Benneteket szombaton, a KultPince étel és italkínálatával:
Forralt bor (othello fűszeres, rozmaringos fehér) és palackos bor kínálatunkkal
kisbécsi szendvics, vegán változatban is, házi aranygaluska vaníliasodóval, hagyományos sétáló falatjaink szarvaskolbásszal, sajtokkal, és KOCSONYA a készlet erejéig!
Igazi gasztrokaland vár rátok!
Mi is jó kocsonya készítésének titka?
Egyszerűen a jó alapanyag, elegendő fokhagyma, és a megfelelő ideig történő főzés, ezekre van szükség a tökéletes kocsonya készítéséhez. Mivel a kocsonya készítés komoly dolog, ne feledkezzünk meg a KultPince séfjéről sem, aki vezényelte az alapanyagok beszerzését, a feldogozást és a főzést is természetesen.
Fontos a jó kocsonyának való alapanyag
Elsődleges a porcos, csontos, bőrős sertéshús. Az sem gond, sőt kifejezetten előnyős ha van benne füstölt csülök, bőrös húsaprólék, akár bőr darabkák, füle és farka egyaránt.
A munkahelyi csapatoknak minél több közös élményre van szükségük, amely elősegíti a csapat közös kultúrájának kialakulását. A közösen megoldott feladatok, legyen az egy közös főzés, csapatépítő játék, disznóvágás, vagy egy közös borkóstoló, összekovácsolja a csapatot. A mindennapoktól eltérő, kihívást jelentő feladatok megszakítják a mindennapi rutint, a szokatlan feladatok kizökkentik a csapatot a szokásos kommunikációból, a figyelmet az újszerű feladatokra tereli. A közösen megoldott feladatok hatására a csapat tagjai jobban megismerik egymást, új képességek is a felszínre kerülhetnek.
Tepertő színének beállítása
Kíméletes sütés során leszedjük a zsír nagy részét, de a töpörtyű még ott van egy kevés zsírral. Itt jön a régi jól bevált módszer, ahhoz hogy szép színt és finom zamatot kapjunk, óvatosan tejet öntünk a sülő félben lévő tepertőre. Tapasztalati adat 10 kg nyers szalonnához 2 dl tej szükséges és a hozzáadott tejjel egy kicsit tovább sütjük töpörtyűt. A sütést akkor fejezzük be, amikor a töpörtyű szárazzá válik, pirosas barna színt kap (a tej hatása), felülete kemény, kopogós lesz. A kész tepertőből kell kell sajtolni a zsírt, ezt legkönnyebben krumplinyomóval oldhatjuk meg.
Itt a tél és itt a kocsonyaszezon,
sok családnál a kocsonya a karácsony elmaradhatatlan étele. Az igazi rezgő kocsonyának három titka van:
- Elegendő sóban pácolt hús, csülök, köröm farok, börke, ha lehet legyen benne füstölt árú is
- sárgarépa, fehér répa, vöröshagyma, fokhagyma, egész bors, babérlevél.
- Elegendően hosszú és lassú főzési idő, hogy a zselésítő anyag kifőjjön a hozzávalókból