Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

kunsági bor

kunsági bor

2019. 04. 07. 09:24:52

Nagy örömünkre a 2018-as évjáratú kékfrankos rozé borunk a XXV. Városi és Térségi Borversenyen a zsűri I. díját, és a közönség III. díját nyerte. Köszönjük borászunknak, Lukácsy Zoltánnak a nagyszerű eredményt!

 

KultPince 2018-as kékfrankos rozé zsűri I. díj

2018. 01. 09. 22:01:30

Természeti tényezők, a monori szőlők

területe a „Magyarország geomorfológiai térképe” szerint a Gödöllő- Monori-dombság nevű geomorfológiai nagytájon, a Cserhát hegység délnyugati szegélyén elhelyezkedő dombvonulaton, átlagosan 200 méter tengerszint feletti magasságban fekszik. A dombhát délnyugati szomszédságában levő Pesti hordalékkúp síkság nevű és a Pilis-Alpári homokhát nevű geomorfológiai középtájtól Monor határában egy eróziós tereplépcső választja el. Magát a dombvonulatot eróziós völgyekkel tagolt alacsonyabb dombhátak jellemzik. Ezeken a dombhátakon terül el a termőhely. 

Monori szőlők

2017. 12. 19. 18:19:18

A bag-in-box

egy átlátszó vagy fémgőzölt (metallizált) fóliából készült rugalmas zsák és egy műanyag rugós csap kombinációja, hozzá megfelelő méretű kartondobozba vagy hordó imitációba csomagolva. A zsák fokozatosan zsugorodik össze, ahogy fogy belőle a folyadék, a légmentesen záródó csap pedig megakadályozza, hogy a zsákba levegő jusson. Így lehetséges, hogy a termék felbontott állapotban több hétig is eláll. (egyszerre annyit fogyaszthatunk, amennyi kellemes - minőségi romlás nélkül) A zacskók VITOP vagy WD csappal és csatlakozó gyűrűvel vannak ellátva, steril környezetben, meleg és hideg töltésre egyaránt alkalmasak.

Bag in box tároló zacskó

2017. 11. 24. 08:16:43

Monori Pincefalu, KultPince

Monori szőlő és bortermelés története röviden

Tudta-e Ön, hogy a Pest megyei Monoron a szőlő- és bortermelésnek több évszázados hagyománya van? A város szélén elterülő strázsahegyi pincefalu Európában is egyedülálló pincefalujában mintegy 960 pince található. A borpincék zöme jelenleg még családi igényeket szolgál, azonban már egyre többen vannak, akik felkészültek a borturizmus lehetőségeire, az igényes vendéglátásra is. 

2017. 11. 21. 18:23:51

A KultPince borai a Kunsági Borvidék tradicionális szőlőfajtáiból készült könnyed, illatos, gyümölcsös, kézműves, száraz minőségi borok, melyek nemcsak hangulati „oldószerek”, hanem  rendezvényeink, programjaink méltó kísérői, együttgondolkodásra késztetnek, nyitottá, befogadóvá tesznek.

KultPince borai

2017. 09. 27. 00:00:00

KultPince borai, borválasztéka

A Monori Pincefalu egyik legnagyobb pincéjének teljes körű felújításával, átalakításával, bővítésével, a fröccsterasz megépítésével jött létre a KultPince, hogy az a monori és kunsági minőségi borok és borkóstolók otthonává, illetve a Pincefalu népszerű vendéglátóhelyévé váljon.

 

 

2013. 04. 10. 19:24:18

A Kunsági Borvidék

a Duna-Tisza közén elhelyezkedő területével a legnagyobb borvidékünknek számít. A többnyire asztali borokat adó terület borai savakban, zamatanyagokban szegényebbek, lágyak. Gyakran magas a cukor és alkoholtartalmuk.