Keresés
Melegétel kiszállítás
Séfünk a háziasan elkészített fogások mestere. Büszkén mondhatjuk, hogy nincs olyan rendezvényünk, ahol az ételeket ne dicsérnék vendégeink! Születésnapokra, ballagásra, egyéb családi rendezvényekre - Monoron és a környező településeken - sültes tálak, melegételek házhozszállítását is vállaljuk – előzetes egyeztetés alapján.
Disznóvágásaink hozadékaként tésztában sült húsvéti sonka receptje
Disznóvágásaink hozadékaként a KultPince csapattagjai most sajnos otthon, de elkészítik a maguk kenyértésztában sült húsvéti sonkáját. Hosszas válogatás és mérlegelés után Lajos Mari receptje szerint fogjuk megsütni a magunk finomságát családunk számára.
Disznótoros ételek, a májas hurka készítése, recept
Májas hurka készítés lépései
Vidéki és egy kissé idősebb embereknek közvetlen gyerekkori élményként megtapasztalt esemény a falusi disznóvágás, az azzal való foglalatosság. Még emlékeinkben él, hogy nem mindenkire lehetett rábízni a május hurka készítéséhez szükséges rizs abalében történő főzését, mivel fontos, hogy rizs pörgős, és ne mászkos legyen. A rizs állaga természetesen mindig viccelődés tárgya is volt, ugratva a főzőmestert,
Abalé és ami abban készül, így az abált paprikás szalonna is
Az abálás a disznóvágás alapvető tevékenysége, mikor is 90 °C-fokon lassú alapos főzéssel hőkezeljük a fejhúst, a tüdőt, a szívet, a vesét, a nyelvet, a májat, bőrét, amely alapanyagául szolgál a rizses-májas hurkának, a disznósajtnak. Az abalébe kerül az a hasalja és tokaszalonna is amely alapanyagául szolgál a főtt paprikás szalonna készítésének. Ez az étel elkészültét követően a disznóvágás utáni időszak egyik lényeges csemegéje. Végül ne feledkezzünk meg a rizses-májas és a véreshurkáról sem, amelyeknek hőkezelése szintén az abalében történik.

