Írások, történetek
"Helló Október, légy kedves és keltsd életre a jólétet."
Egy ételműhely ahol esküvők, családi és céges összejövetelek, sportesemények, valamint a helyi vendéglátó pincék, így a Lusta Páva…. ételei készülnek. A KultPince séfje, Szurok Gábor irányításával működő konyha minden munkatársa azon dolgozik, hogy megrendelőink és vendégeink számára az „otthon ízeit” varázsolják asztalaikra, amelyhez méltő kisérőként társulnak fehér, rozé és vörös boraink.
A több mint tíz éve üzemelő KultPince a Monori Pincefalu sokoldalú rendezvényhelyszíne, legyen szó akár magán vagy céges rendezvényekről. Egy igazi vidéki hangulatot árasztó strázsahegyi rendezvényhelyszín, nem messze Budapesttől, Pest Megyében, elrejtve a nagyvárosi forgatagtól.
Könnyű, friss gyümölcsös vörösbor, ami a színét illeti éppen csak hogy vörös. különleges borkészítési technológiával készül, amely a szénsavas maceráció. A technológia francia eredetű, kultusz kiötlője egy neves borkereskedő volt, aki egymaga építette fel azt a marketing koncepciót, amely végül evvel a technológiával készült borok karrierjét elindította. Franciaországban november harmadik csütörtökén kezdődik az újbor kiszállítása, a bozsolé, tudatosan és jól felépített marketing kommunikáció hatására a fiatalok kedvencévé vált a bor könnyedsége, frissessége okán.
A tavaszi és főleg a májusi változékony, hűvős időjárás hatására egy kissé megkésve, de beindult a növények aktív növekedése a Strázsahegyen is!
Megújult a strázsahegyi online időjárás állomás. A mai naptól online módón folyamatos időjárási adatok erről a címről lekérdezhetők és bárki az itt megadott linket saját honlapjára szabad beépítheti. Az online időjárási adatok jelenleg a kultpince.hu, monoripincefalu.eu , monoriborbolt.hu és a strazsaborrend.hu oldalról érhető el.
Az Megyeri-Hanti Pince Mondandó Cserszegi fűszeres és a Csevej Kékfrankos bora, valamint a Strázsahegyi Borház Irsai Olivér gyöngyöző és a Kékfrankos rozé bora nyitotta a sort. Rövidesen a többi monori pince borai is meg fognak jelenni a Bor Mámor Borkereskedés választékában. Kezdődhet a borkóstolás, vajon milyenek lettek a 2020-as évjáratú monori borok.
Már évek óta több etetőből etetjük ezen a helyen a madarakat, fontos, hogy ha elkezdtük az etetést, akkor nem szabad abbahagyni, mert a könnyű táplálék forrás megvonása hidegebb éjszakákon a madarak pusztulásához vezethet. Az etetést általában az időjárás függvényében októbertől április közepéig, végéig folytatjuk.
A létrehozás célja volt, hogy egy szabad és egyben izgalmas lehetőséget biztosítsunk a pincefalunkba látogatók számára, hogy megismerhessék annak értékeit és szépségét. A Monori CsámBORgó egy szabadtéri kincsvadászaton keresztül vezeti végig, játékonként más-más útvonalon a 4-8 fős barátokból, családtagokból, kollégákból álló játszani, kalandozni, a pincefalut megismerni vágyó vendégeinket.