Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Írások, történetek

    

írások, történetek

"Helló Október, légy kedves és keltsd életre a jólétet."

Október esti fényei a Kultpincében

Egy ételműhely ahol esküvők, családi és céges összejövetelek, sportesemények, valamint a helyi vendéglátó pincék, így a Lusta Páva…. ételei készülnek. A KultPince séfje, Szurok Gábor irányításával működő konyha minden munkatársa azon dolgozik, hogy megrendelőink és vendégeink számára az „otthon ízeit” varázsolják asztalaikra, amelyhez méltő kisérőként társulnak fehér, rozé és vörös boraink.

 

KultPince ízei, gasztroműhely

 

A több mint tíz éve üzemelő KultPince a Monori Pincefalu sokoldalú rendezvényhelyszíne, legyen szó akár magán vagy céges rendezvényekről. Egy igazi vidéki hangulatot árasztó strázsahegyi rendezvényhelyszín, nem messze Budapesttől, Pest Megyében, elrejtve a nagyvárosi forgatagtól.

KultPince felújítás előtt KultPince főépület

Könnyű, friss gyümölcsös vörösbor, ami a színét illeti éppen csak hogy vörös. különleges borkészítési technológiával készül, amely a szénsavas maceráció. A technológia francia eredetű, kultusz kiötlője egy neves borkereskedő volt, aki egymaga építette fel azt a marketing koncepciót, amely végül evvel a technológiával készült borok karrierjét elindította. Franciaországban november harmadik csütörtökén kezdődik az újbor kiszállítása, a bozsolé, tudatosan és jól felépített marketing kommunikáció hatására a fiatalok kedvencévé vált a bor könnyedsége, frissessége okán.

 

Kékfrankos bozsolé a KultPince BORválasztékábaN

A tavaszi és főleg a májusi változékony, hűvős időjárás hatására egy kissé megkésve, de beindult a növények aktív növekedése a Strázsahegyen is!

 

Tavasz a strázsahegyi szőlőskertben

Megújult a strázsahegyi online időjárás állomás. A mai naptól online módón folyamatos időjárási adatok erről a címről lekérdezhetők és bárki az itt megadott linket saját honlapjára szabad beépítheti. Az online időjárási adatok jelenleg a kultpince.hu, monoripincefalu.eu , monoriborbolt.hu és a strazsaborrend.hu oldalról érhető el.

Online időjárási adatok a Strázsahegyen

Az Megyeri-Hanti Pince Mondandó Cserszegi fűszeres és a Csevej Kékfrankos bora, valamint a Strázsahegyi Borház Irsai Olivér gyöngyöző és a Kékfrankos rozé bora nyitotta a sort. Rövidesen a többi monori pince borai is meg fognak jelenni a Bor Mámor Borkereskedés választékában. Kezdődhet a borkóstolás, vajon milyenek lettek a 2020-as évjáratú monori borok.

 

2020-as évjáratú monori borok a Bor Mámor Borkereskedés borválasztékában

Már évek óta több etetőből etetjük ezen a helyen a madarakat, fontos, hogy ha elkezdtük az etetést, akkor nem szabad abbahagyni, mert a könnyű táplálék forrás megvonása hidegebb éjszakákon a madarak pusztulásához vezethet. Az etetést általában az időjárás függvényében októbertől április közepéig, végéig folytatjuk.

 

Madarak reggelije a hegyen

 

A létrehozás célja volt, hogy egy szabad és egyben izgalmas lehetőséget biztosítsunk a pincefalunkba látogatók számára, hogy megismerhessék annak értékeit és szépségét. A Monori CsámBORgó egy szabadtéri kincsvadászaton keresztül vezeti végig, játékonként más-más útvonalon a 4-8 fős barátokból, családtagokból, kollégákból álló játszani, kalandozni, a pincefalut megismerni vágyó vendégeinket.

Szabadtéri kincskeresés, kalandozás a pincefaluban