Rendezvény Hírek
Gyárfás Jenő : A tél öröme (1883) festménye is mutatja, hogy a falusi porták egyik legnépszerűbb tradíciója volt a disznóvágás majd az azt követő disznótor.
Bár az elmúlt napokban és ma is elég hűvös volt az időjárás, de az előjelzés szerint a következő napokra viszonylag magasabb hőmérsékletet jósolnak. Reméljük a hétvégén is folytatódni fog, de egy kis havazásnak már igazán örülnénk.Nem kizárólag, hogy itt Monoron is vágynánk egy ki téli hangulatra és tájra, hanem nagyon kellene a csapadék is.
Egyébként a szalonnák, sonkák pácléből már a füstre kerültek, szombati kínálatunkban már az eddigi választék mellett ezek a finomságok is elérhetők lesznek.
Munkás, de meghitt és gondtalan együttmunkálkodás tovább erősítette a barátságot és a csapatszellemet. Egy igazi csapatépítő tréning részesei lehettünk!
Bár még nem érkezett el a „disznóölő András" napja, azaz november 30, de a népek már erősen érdeklődnek a disznóvágás és az azt követő disznótor után. Így aztán az érdeklődő csapatok örömére a KultPincében már októberben elindult a disznóvágásos szezon.
Feladatokkal teli decemberi szombat a KultPincében, disznóvágás, hidegtál, melegétel készítés és kiszállítás egy napon
Disznótor a KultPincében
Még ma is a magyar gaszrokultúra része a falusi disznóvágás és az azt követő disznótor. Ezt a hagyományt folytatjuk, bár még nincs november és András napja sem érkezett el, de vendégeink igényéhez igazodva a KultPincében elindult disznóvágási szezon.
Az utóbbi évek kiemelkedően meleg nyarai késztettek bennünket arra, hogy a vendégtereinket klimatizáljuk. Abban reménykedünk, hogy még a nyáron klímáinkat használatba vehetjük a vendégeink és magunk örömére egyaránt.