Fedezzük fel együtt Portugáliát Kovács Péterrel és KultMozi

Gyártó cikkszám: Portugália
Elérhetőség: Ajánlás

Fedezzük fel együtt Portugáliát, ezt a különös, ismeretlen világot Kovács Péterrel, a WanderWell túravezetőjével, aki a tervek szerint 2023 őszén ebbe a régióba is vezet majd kalandtúrákat! S hogy mire készülhetünk a film előtt?

Portugál filmestünkre Laszlo Lenard érkezik, aki a szekszárdi Mészáros Pál Pincészetének tételeivel készül vendégeink számára.S hogy mit kóstolhatunk? Elsőként egy különleges félszárazat, érkezik a fehér kadarka! Friss, üde, szőlővirág illatú, ízvilágában a szőlő gyümölcs ízjegyei fedezhetőek fel. Színében halvány pirkadt szín látható. Természetesen Szurok mester könnyed vacsorája is az asztalra kerül!

 

Kovács Péter Portugál filmest

Kívánságlistára teszem
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Fedezzük fel együtt Portugáliát Kovács Péterrel és KultMozi
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

 Íme egy kis KultMozi kedvcsináló és egy galéria a Kultmozikról

A mediterrán világ délnyugati csücskében van egy kis ország, ahol minden egy kicsit más, mint a térség többi vidékén. Több a szél, furcsább és kevesebb a beszéd, lassabbak a mindennapok és még csak nem is igazán része a Mediterráneumnak, hiszen partjait csak az Atlanti-óceán mossa.

Ez Portugália, amelynek lakóiról nem is gondolnánk, mennyire közel állnak hozzánk, magyarokhoz. Történelmük óriási, hullámzó íveket írt le, voltak a világ urai, voltak a világ kisemmizettjei, mi pedig mindkettőnek a nyomaival lépten-nyomon találkozhatunk, ha elhagyjuk a turisták által leginkább felkapott régiókat és bemerészkedünk a portugál vidék apró falvaiba. Lassuljunk le a helyiek tempójára és látogassuk végig a Tejo és a Zezére folyók menti világot, a vakító, fehérre meszelt díszes, évszázados házakat, az olajfaligeteket, a szélmalmokat, a házak előtt a család nevére dedikált csevegőpadokon nem csevegő hallgatag, cserzett bőrű helyieket, aztán menjünk fel északra, a Duoro és a Lima folyók közti hegyes-völgyes borvidékre vagy menjünk le délre az Alentejo végtelen eukaliptuszerdeibe; akárhol is járunk, mindenhol azzal a nagyon ismerős érzéssel találkozunk, amire a portugál nyelvben külön szó is van: saudade. A megfoghatatlan melankólia, nosztalgia a dicső múlt után, és a bizonyosság, hogy a holnap még ennél is rosszabb lesz, és amit az is csak ideig-óráig enyhít, ha a nemzeti fociválogatott megnyeri az Európa-bajnokságot.

Kezdjük magunkat otthon érezni, ugye? Pedig Portugália szinte minden szempontból teljesen idegen, más az időjárás, más a domborzat, másként éltük meg a huszadik századot - ami pedig mindkét országnak sorsfordító volt, máshogy viszonyulunk a huszonegyedik századi kihívásokhoz - és mégis. Mélyen, belül rokonok vagyunk.

Fedezzük fel együtt ezt a különös, ismeretlen világot, a portugál vidéket és embereket, a portugál lelket!


A szokásos vacsora után Kovács Péter tart félórás előadást a portugál vidékről és emberekről utazásainak tapasztalatai alapján. Egy kis csavarral most a korábbi menetrenden is módosítunk és búcsút intünk a szavazásnak, az előadást követően érkezik a 2013-as portugál-francia vígjáték: Szerelem, örökség, portugál.
Könnyed, vidám esttel, remek borokkal és finom falatokkal készülünk, találkozzunk február 17-én!

 

Portugál filmestA belépőjegy ára 5500 Ft/fő, amely tartalmazza a háromtételes borkóstolót, a séfünk által készített könnyed vacsorát és a filmvetítést.
Helyszín: KULTPINCE
Monor, Strázsa-hegy (Kövidinka sor)
Időpont: 2023. február 17. (péntek)
Érkezés, borkóstoló, vacsora: 19.00 - 19.45
Beszélgetés: 19.45 - 20.15
A filmvetítés 20.15-kor kezdődik.

Jegyek elővételben a Pillangó Könyvesboltban (Monor, Petőfi Sándor utca 7.) és a Bor Mámor Monor üzletben (Kiss Ernő utca 9.) vagy online válthatók a https://kultpince.hu/programok oldalon 2023. február 15-ig.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Facebook kommentek