Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Bor, kocsonya, jazz koncert

Farsangi kocsonyakóstoló jazz koncerttel fűszerezve!

Ez történt 2017. február 17-én este az Európában is egyedülálló Monori pincesor legnagyobb rendezvényterme új programmal várta önöket! Az est folyamán válogatott borokat ismerhetett meg a közönség, dallamos jazzt hallgathattunk, sőt, a nedűk mellé kocsonyakóstolóval is készült a KultPince csapata!

Bor, kocsonya, jazz, KultPince

Az a’Capella Szőlőbirtok Badacsony és a KultPince saját borait Dunai János szőlész-borász mutatta be. A borokhoz hagyományteremtő farsangi kocsonyakóstolóval is készült a ház: volt kocsonya disznóságokkal, halkocsonya, füstölt húsos sertéskocsonya és májpástétomos falatkákák. A borok bemutatását a Chameleon Jazz Band Acoustic műsora kísérte.

Monor Budapesttől mintegy 30 kilométerre Pest megyében található.

A város a Gödöllő-Monori-dombság és az Alföld találkozásánál fekszik, legmagasabb pontja, az Alföldbe simuló Strázsahegy (190m), amely a hagyomány szerint arról kapta a nevét, hogy a török korban innen kémlelték a környéket, őrizve a falut a portyázó török katonáktól. Persze a Strázsa esetében még a domb elnevezés is enyhe túlzás, ettől függetlenül azonban ez a Gödöllő-Monori-dombság, az Északi-középhegység, sőt az egész Északnyugati-Kárpátok egyik legdélibb pontja.

Eredeti Kulturkavalkád cikk itt olvasható!