csapatépítő disznóvágás

2023. 12. 23. 20:38:38

Monori gasztro a KultPincétől

    

 

2023. 01. 03. 22:26:26

Csapatépítés, csapatépítő disznóvágás a KultPincében

Ami szükséges egy jó csapatépítő programhoz, az itt mind megvolt. A csapat tagjai a disznó leölésétől a feldolgozásáig minden munkafolyamatból kivették a részüket. Közben a KultPince csapata kényeztette a társaságot, forralt borral, kezdeti zsíros kenyérrel, frissen sült pogácsával, majd ahogy az dukál következett a hagymás resztelt máj és az elmaradhatatlan sültvér. 

Csapatépítő helyszín Budapest környékén, a Monori Pincefalu szívében

2021. 12. 24. 15:58:45

KultPince saját csapatépítő disznóvágása és disznótora

 

Munkás, de meghitt és gondtalan együttmunkálkodás tovább erősítette a barátságot és a csapatszellemet. Egy igazi csapatépítő tréning részesei lehettünk!

2021. 12. 20. 21:01:40

Karácsonyi céges bulik a KultPincében

Az év végén karácsony közeledtével megszaporodik a céges bulik, céges rendezvények iránti igény. A KultPince a pincefalu Kövidinka során vidékies hangulatú helyszínével, házias ételeivel, kitűnő boraival, és ha kell vágni való disznókkal is várja mindazon cégeket akik egy kellemes gondtalan nappal kívánják zárni a fáradságos gazdasági évet.

2021. 11. 22. 23:09:03

Disznótor a késő őszi napsütésben

Disznóvágás és a disznótor hangulatához az igazi tél illik

Általában örülünk a kellemes napsütéses novembernek, de nem a disznóvágás alkalmából. Egyrészt a fagyos idő nagyobb biztonságot jelent, másrészt pedig a kolbász számára az a jó ha füstölés előtt jól kifagy. Ugyanakkor legtöbbünk emlékében a disznóvágás az igazi téli időjáráshoz kapcsolódik. Ilyenkor esik jól a fogópálinka, a forralt bor.

2021. 10. 24. 18:19:58

Disznóvágás „disznóölő András” napja előtt

 

Bár még nem érkezett el a „disznóölő András" napja, azaz november 30,  de a népek már erősen érdeklődnek a disznóvágás és az azt követő disznótor után. Így aztán az érdeklődő csapatok örömére a KultPincében már októberben elindult a disznóvágásos szezon.

2020. 11. 09. 20:28:38

KultPince története ahogy Boglárka és Gábor látja

Az elnevezés egybeírt szókapcsolata tökéletesen kifejezi mindkét fogalom egyenrangúságának, illetve összetartozása hangsúlyozásának szándékát. Ez az intézmény a Strázsa Pincefaluja fejlődésének jelképévé, ősi kultúránk és korszerű szórakozási lehetőségeink összekapcsolhatóságának pozitív példájává vált; nem csupán Monoron, hanem egyre szélesebb körben is. Ennek kialakításában meghatározó szerepe van vezetőségének, Bakos Boglárka ügyvezetőnek pedig mindennapi működtetésében. Vele beszélgettünk minderről.

 

KultPince   KultPince

2020. 10. 18. 18:07:56

Ismét itt a disznótoros szezon!

Disznótor a KultPincében

Még ma is a magyar gaszrokultúra része a falusi disznóvágás és az azt követő disznótor. Ezt a hagyományt folytatjuk, bár még nincs november és András napja sem érkezett el, de vendégeink igényéhez igazodva a KultPincében elindult disznóvágási szezon.

 

2020. 10. 03. 11:20:54

Grillezős, borozós csapatépítő CsámBORgás

A KultPince változatos programokkal várja vendégeit!

Kora őszi napsütésben csapatépítő szándékkal együtt grillezni, bort kóstolni és a Monori CsámBORgó szabadtéri játékot, egyfajta kincsvadászó kvízjátékot játszani, a pincefaluban elrejtett borospalackokat megtalálni, közben egy kicsit megismerni a pincefalut, a Szőlészeti Borászati Tanösvényt, hát az egy igazán szórakoztató élménydús program lehetőség. Ahogy hidegebbre vált az időjárás, az alábbi képekkel illusztrált program még kiegészülhet élmény disznóvágással is.

2020. 01. 30. 20:51:12

Disznótor a falusi disznóvágás koronája

Disznóvágás részben egy a régi időket felelevenítő közösségi élmény és egyben kora reggeltől késő délutánig tartó kemény munka mindazoknak, akik részesei akarnak lenni ennek a hagyományokkal rendelkező eseménynek.  De mégis a disznóőlést követő disznótor egy igazi gasztronómiai élményt adó hagyomány, ahol az együtt töltött idő, a közösen elvégzett munka utáni közös étkezés közösségformáló erővel bír.